Voeding en verzorging

Kinderopvang ’t Koetje verzorgt het eten en drinken van de kinderen, met uitzondering van flesvoeding, omdat wij vinden dat kinderen baat hebben bij constante voeding.

Onze voorkeur gaat uit naar gezonde voeding. Wij volgen het beleid van het consultatiebureau om de kinderen water en thee aan te bieden. Uiteraard is er voor de kinderen ook dixap en/of roosvicee. Er zijn er tussendoortjes als rozijntjes, rijstwafel of soepstengel. Ons brood komt van de warme bakker, en wordt speciaal voor ons zonder E-nummers gebakken. Als broodbeleg is er onder andere kipfilet, pindakaas en appelstroop. Bij de broodmaaltijd serveren wij (halfvolle) melk en karnemelk. Natuurlijk wordt er dagelijks vers fruit gegeten.

Regelmatig wordt er met de kinderen zelf eten bereid, bijvoorbeeld een lekker vers eitje van de eigen kippen. Maar er kan ook een pannenkoek worden gebakken, of een kopje soep worden gemaakt, met groente uit de eigen moestuin.

Naast voeding zitten de luiers (pampers) en alle verzorgingsproducten bij de prijs inbegrepen. Evenals het gebruik van een slaapzak van kinderopvang ’t Koetje. De laarsjes voor het buiten spelen en de overall voor als we “de boer opgaan” worden door ons beschikbaar gesteld.

Flesvoeding dient u zelf voor uw kind mee te geven, deze graag voorzien van de naam van uw kind, zowel op de verpakking als op de fles zelf.

Kinderen die speciale diëten volgen dienen in overleg hun eigen voedingsmiddelen mee te brengen.

Omdat er bij kinderopvang ’t Koetje veel en vaak buiten gespeeld wordt, ongeacht de weersomstandigheden, vragen wij u om uw kind kleren aan te doen die vies mogen worden. Ook vragen wij u om een setje reservekleren mee te geven.