Veiligheid

Veiligheid staat bij ons voorop! Onderstaand een weergave van onze veiligheidsmaatregelen die wij hebben getroffen zodat wij de veiligheid van de kinderen op onze boerderij kunnen garanderen.

We hebben om de speelweide/ontdektuin van de kinderopvang een hek geplaatst van 1.50 hoog

Wanneer wij met de kinderen “de boer op gaan” hangt er een oranje vlag, zodat iedereen kan zien dat de kinderen (uiteraard onder begeleiding) zich op het erf bevinden.

Onze leveranciers (te denken valt aan de melktankwagen, maar ook de leveranciers van brokken, en rijdende winkels), de dierenarts, kortom alle externe partijen die regelmatig op ons erf komen zijn op de hoogte van de aanwezigheid van de kinderopvang. Met hen zijn tijden afgesproken wanneer zij niet op het erf kunnen komen (denk aan haal- en brengtijden). Zij zijn door ons op de hoogte gebracht van de veiligheidsregels, onder andere de betekenis van het uithangen van de vlag.

De kinderen lopen nooit alleen op het erf. Wanneer zij buiten het hek gaan, dan is dit onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. De kleinste kinderen zullen in de wandelwagen of bolderkar worden vervoerd. De grotere kinderen lopen aan de ringenlijn.

Wij doen mee met het zoönose programma van de dierenkliniek Deventer. Een zoönose is een infectieziekte die kan worden overgedragen van dieren op mensen. Dat betekent dat wij ernaar streven alle dierziekten die overdraagbaar zijn op de mens te voorkomen, door bijvoorbeeld de koeien en kalveren te laten enten. De poes en de hond dragen een vlooienband en worden regelmatig ontwormd.