Dagopvang

Voeding en verzorging

Kinderopvang ‘t Koetje verzorgt het dagelijks eten en drinken van de kinderen, met uitzondering van flesvoeding. Wij vinden dat kinderen baat hebben bij constante voeding en daarom geven wij de voorkeur aan het zelf meegeven van flesvoeding.

Onze voorkeur gaat altijd uit naar verse en gezonde voeding. Op de babygroep wordt in principe geen suiker of voedingsmiddelen met suiker aan de kinderen gegeven. Zij krijgen water en thee aangeboden als drinken. Uiteraard is er wel dixap te drinken voor kinderen die geen water of thee drinken. Als tussendoortje geven wij rijstwafels, soepstengels, volkoren koek of rozijntjes. Ons brood komt van de warme bakker, die speciaal voor ons brood zonder E-nummers bakt. Als broodbeleg is er kipfilet, kaas, pindakaas, appelstroop en jam. Bij de broodmaaltijd hoort (halfvolle) melk en karnemelk. Natuurlijk wordt er dagelijks vers fruit gegeten. Er zijn vaak meerdere soorten fruit, afhankelijk van het seizoen.

Op de peutergroep gelden dezelfde regels. Daarnaast is er naast water en thee ook dixap en/of roosvicee aanwezig.

Regelmatig zal er met de kinderen zelf eten worden bereid, bijvoorbeeld een lekker eitje van de kippen uit de eigen tuin. Maar er kan ook eens een pannenkoek worden gebakken, met melk van de eigen koeien of een kopje soep worden gemaakt, met groente uit de eigen moestuin.

Rond 16.30 uur eten we vaak nog een gezonde snack met de kinderen, dit varieert van zoute stokjes, tot paprika of tomaatjes. Kinderen die nog wat willen drinken krijgen nog water aangeboden bij deze snack.

De luiers en luierdoekjes (pampers)zijn ook bij de prijs inbegrepen, evenals het gebruik van een slaapzak van kinderopvang ’t Koetje, de laarsjes voor het buiten spelen en het overalletje voor als we “de boer opgaan.” Bij slecht weer hebben wij een regenoverall voor de kinderen klaar liggen, zodat we heerlijk door de plassen kunnen stampen.

(Fles)voeding die u zelf meebrengt dient u te voorzien van de naam van uw kind. Graag ook de flessen van de naam van het kind voorzien.

Kinderen die speciale diëten volgen dienen in overleg hun eigen voedingsmiddelen mee te brengen.

Omdat wij bij kinderopvang ’t Koetje veel en vaak buiten spelen, ongeacht de weersomstandigheden, vragen wij de ouders hun kind kleren aan te doen die vies mogen worden. Ook vragen wij u om een setje reserve kleren mee te nemen.

Kosten

Tarief kinderopvang

Kinderopvang werkt met een uurprijs. Echter, u betaald niet de uren die u afneemt, maar de dag(en) of dagdelen. Onze uurprijs voor 2023 is € 9,07. In onderstaand overzicht kunt u zien wat de prijs per maand is bij afname van 1 of meerdere dagen opvang. Bij deze prijs zitten alle verzorgingsmiddelen, zoals luiers (Pampers), doekjes, zalfjes en zonnebrandcrème inbegrepen. De laarsjes en beschermende buitenkleding is ook bij ons aanwezig, net als de slaapzakjes. Ook de voedingsmiddelen, exclusief flesvoeding, warme maaltijd en dieetvoeding, zijn bij de prijs inbegrepen.

Aantal dagen per week Prijs per maand in 2023

1 dag                € 404,75
2 dagen            € 809,50
3 dagen            € 1214,25
4 dagen            € 1619
5 dagen            € 2023,75

Daarnaast bieden wij ouders die 3 dagen of meer opvang bij ons afnemen de mogelijkheid te kiezen uit de uren opvang. De keuze is de volledige dag af te nemen (van 7.30 uur tot 18.00 uur) of u neemt een kortere dag af, namelijk van 8.30 uur tot 17.00 uur, u betaald dan de bedragen die in onderstaand schema staan weergegeven:

Aantal dagen per week Prijs per maand in 2023

3 dagen            € 982,96*
4 dagen            € 1310,61*
5 dagen            € 1638,27*

*U dient uw kind uiteraard wel om uiterlijk 17 uur op te halen, mocht u door verkeer of andere reden later zijn dan wordt er een boete in rekening gebracht. Wilt u incidenteel meer uren afnemen dan kan dat tegen het reguliere tarief van € 9,07 per uur.

  • Facturen worden voorafgaand aan de maand waarin de opvang plaatsvindt verzonden.
  • Betaling geschiedt middels automatische incasso.
  • Uren die extra worden afgenomen worden in de maand opvolgend gefactureerd.
  • Wij hanteren geen inschrijfkosten. Wel worden er kosten in rekening gebracht wanneer de opvang afgezegd wordt en er al een contract is opgesteld. Deze kosten zijn gelijk aan een maand opvang.

Openingstijden

Kinderopvang ’t Koetje is op werkdagen geopend van 7.30 uur tot 18 uur. Tussen 7.30 uur en 8.30 uur kunnen de kindjes gebracht worden en tussen 17.00 uur en 18.00 uur worden opgehaald. Zijn deze tijden voor u niet voldoende, wij bieden ook vervroegde opvang en/of verlengde opvang aan.

Kinderopvang ‘t Koetje is gesloten in de week tussen Kerst en oud en nieuw.

Intake en wennen

Wanneer u heeft besloten uw kind bij ons aan te melden (na een uitgebreide rondleiding en kennismaking) dan ontvangt u na inschrijving van ons een digitaal contract per mail. Na ondertekening van dit contract bent u verzekerd van een plekje bij ’t Koetje.

Een aantal weken voor de datum van plaatsing nemen wij contact met u op om een afspraak voor een intake en wenmoment in te plannen. Tijdens de intake zal er veel praktische informatie gegeven worden over de dagelijkse gang van zaken, daarnaast zal een pedagogisch medewerker met u de gegevens van uw kindje doornemen.

Aansluitend kan uw kind dan voor een paar uurtjes blijven op de groep om te wennen. Kind, ouders en groepsleiding moeten aan elkaar wennen in de eerste periode. Het doel van dit eerste wenmoment is om een basis te creëren voor de onderlinge vertrouwensband tussen kind, groepsleiding en ouders. Deze band is heel belangrijk om het kind goede opvang te kunnen bieden. De groepsleiding wil in de wenperiode essentiële informatie over het kind horen. Er wordt gevraagd naar het eet- en slaapritme thuis, naar een eventueel dieet of een bepaalde overgevoeligheid, hoe het getroost kan worden als het verdrietig is, etc. De groepsleiding probeert zich in deze periode een zo goed mogelijk beeld van het kind te vormen. We nemen dan ook ruim de tijd voor de wenperiode. Omdat ieder kind (en iedere ouder) uniek is, zijn er geen standaard regels voor het wennen. Per kind wordt bekeken hoe het gaat en of het nodig is om nog een keer een paar uurtjes wennen extra af te spreken.