BSO

Voeding en verzorging

Bij de buitenschoolse opvang van Kinderopvang ‘t Koetje verzorgen we het middagtussendoortje van de kinderen wanneer zij uit school komen. Er is thee met wat lekkers, vaak ontbijtkoek, maar ook een volkoren koek of fruit behoort tot de mogelijkheden. Voor kinderen die geen thee lusten is er wat anders te drinken. Kinderen met een voedselintolerantie of voedselallergie mogen altijd hun eigen snack meenemen!

Tijdens schoolvrije dagen, bijvoorbeeld vakantie of een studiedag, bieden wij hele dagen opvang aan. De kinderen eten dan in de ochtend fruit, tussen de middag (volkoren) brood met melk of karnemelk, in de middag een koekje met wat te drinken en om 16.30 uur is er een snackmoment (gezonde snack, bijvoorbeeld paprika, tomaatje, zoute stokjes).

De kinderen worden door een pedagogisch medewerker van school gehaald met onze bus.

Omdat wij bij kinderopvang ’t Koetje veel en vaak buiten spelen, ongeacht de weersomstandigheden, vragen wij de ouders hun kind kleren aan te doen die vies mogen worden. Ook vragen wij u om een setje reserve kleren mee te nemen.

Kosten

Kinderopvang werkt met een uurprijs. Echter, u betaalt niet de uren die u afneemt, maar de dag(en) of dagdelen. Onze uurprijs voor 2023 is € 8,03. U kunt kiezen om 40 weken BSO af te nemen (alleen in schoolperiodes) of om ook vakantieopvang af te nemen. Voorschoolse opvang (VSO) en naschoolse opvang (NSO) heeft hetzelfde uurtarief.

Vakantieopvang die structureel wordt afgenomen heeft dezelfde prijs als de 40 weken BSO. Vakantieopvang betaal je over 10 weken, terwijl je recht hebt op 11 weken. De week tussen Kerst en oud en nieuw is onze kinderopvang jaarlijks een week gesloten. Neem je incidenteel vakantieopvang af dan is de uurprijs € 10,00.

Studiedagen worden separaat in rekening gebracht. Dit doen we om onze facturatie inzichtelijk te houden voor ouders. Je betaalt bij ons alleen voor opvang die ook daadwerkelijk wordt afgenomen. Neem je geen studiedagen af, dan betaal je er ook niet voor. Neem je wel een studiedag af, dan betaal je de dag afhankelijk van je contract vanaf half 8 of vanaf half 9 tot 14 uur.

  • Facturen worden voorafgaand aan de maand waarin de opvang plaatsvindt verzonden.
  • Betaling geschiedt middels automatische incasso.
  • Uren die extra worden afgenomen worden in de maand opvolgend gefactureerd.
  • Wij hanteren wij geen inschrijfkosten. Wel worden er administratiekosten in rekening gebracht wanneer de opvang afgezegd wordt en er al een contract is opgesteld. Deze kosten zijn € 30.

Openingstijden

Kinderopvang ’t Koetje is op werkdagen geopend van 7.30 uur tot 18 uur. VSO vindt plaats tussen 7.30 uur en 8.30 uur. Wij zorgen dat de kinderen op tijd op hun school zijn. NSO vindt plaats van 14 uur tot 18 uur.

Intake en wennen

Wanneer u heeft besloten uw kind bij ons aan te melden (na een uitgebreide rondleiding en kennismaking) dan ontvangt u na inschrijving van ons een digitaal contract per mail. Na ondertekening van dit contract bent u verzekerd van een plekje bij ’t Koetje.

Vaak schuiven de kinderen door van de dagopvang naar de BSO. Een wenmoment is er dan vaak al “tussendoor”. Kinderen komen alvast kijken bij de BSO. Wanneer de kinderen nieuw zijn is het prettig om een keer met mama of papa te komen kijken en kennis te maken met de groep en de kinderen.

De pedagogisch medewerker zal een intake houden om praktische informatie te geven over de dagelijkse gang van zaken, daarnaast zullen de gegevens van uw kind worden doorgenomen.